Tarta cu mure şi cremă de migdale

Printeaza

O reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt, zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure.

Ingrediente:

  • 400 g aluat fraged
  • 200 g migdale macinate
  • 175 g unt+40 g pentru mere
  • 200 g zahar +25 g pentru mere
  • 4 oua
  • 75 g faina cu factor de crestere
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri gem de mure
  • 3 mere, taiate felii subtiri
  • 150 g mure

 

Mod de preparare:

Preîncaizeşte cuptorul la semnul 5/190 C. întinde foaia de aluat şi tapetează forma de 20×30 cm cu unt şi făină şi apoi aşază foaia. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi aşază deasupra hârtie de copt şi boabe de fasole. Dă la cuptor 15 min şi apoi îndepărtează hârtia şi boabele şl dă la cuptor 10 min. Micşorează temperatura la 4/180C.

Combină migdalele, untul, zahărul, ouăle, făina, esenţa de migdale şi laptele Bate cu mixerul 3-4 min până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Unge aluatul cu gem şi toarnă crema. Nivelează suprafaţa.

Intr-un vas pe foc topeşte untul şi rumeneşte merele 5 min. Adaugă zahărul şi ţine pe foc 2 min. Lasă să se răcorească şi presară-le pe tartă. Presară murele şi dă la cuptor 30-35 min, până când se rumeneşte şi devine elastic.

Tarta cu mure şi cremă de migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.