Tartă cu prune si scortisoara

Printeaza

O reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si scortisoara.

Ingrediente:

  •  300 g aluat foitaj
  • 3 oua
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g branza telemea
  • 200 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 50 ml smantana
  • prune
  • zahar pudra
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Spală prunele şi curăţă-le de sâmburi. Amestecă brânzeturile şi smântână într-un castron mare, apoi freacă gălbenuşurile cu zahăr şi toarnă-le deasupra.

Separat, bate spumă albuşurile şi adaugă-le şi pe ele în compoziţie, întinde foaia de aluat într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime.

Toarnă crema de brânză şi dî la cuptor 30 de minute. Scoate, aşază prunele cât mai frumos şi mai dă la cuptor 10-15 minute.

Lasă să se răcească, apoi presară zahăr pudră cu scorţişoară.

Tartă cu prune si scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.