Retete savuroase: Dovlecei umpluţi

Printeaza

O reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  •  4 dovlecei mari
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i în două, pe lungime şi, cu o linguriţă scoa- teţi-le miezul. Căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 4-5 minute adăugaţi carnea tocată.

Căliţi-o 15 minute împreună cu cimbrul, sare şi piper, după gust, după care amestecaţi-o cu orezul fiert, boiaua de ardei, pasta de tomate şi pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizaţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta jumătăţile de dovlecel. Puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi dovleceii la foc potrivit circa 20-25 de minute. Serviţi dovleceii umpluţi calzi, câte două jumătăţi la o porţie.

Dovlecei umpluţi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.