Crochete de curcan cu praz
PrinteazaCrochete de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa, supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 500 g carne tocata de curcan
- 4 fire praz
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- 1 ceapa
- 100 ml supa de legume
- 3-4 linguri ulei de masline
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi cât mai mărunt ceapa, apoi căliţi-o 2-3 minute în 2 linguri din uleiul de floarea soarelui. Lăsati-o puţin să se răcească şi amestecaţi-o cu carnea tocată, cimbrul, sare şi piper, după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia, după care formaţi mici crochete şi prăjiţi-le înăbuşit în uleiul de floarea soarelui rămas amestecat cu 3-4 linguri apă. Prăjiţi-le 10-12 minute, acoperite cu un capac, timp în care întoarceti-le pe toate părţile, apoi scoateţi-le pe o farfurie şi păstraţi-le acoperite la cald. Separat, într-o altă tigaie încingeţi uleiul de măsline şi puneţi în el căţeii de usturoi.
Căliţi-i la foc mic până când încep să-şi schimbe uşor culoarea, apoi scoateţi-i din ulei. Puneţi în uleiul astfel aromatizat prazul curăţat de foaia de la exterior, spălat şi tăiat în segmente oblice de circa 4-5 cm. Adăugaţi supa de legume, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la foc potrivit spre mare până când se evaporă toată supa iar prazul începe să se rumenească uşor.
Serviţi crochetele calde cu prazul uşor crocant şi rumenit.
Crochete de curcan cu praz
Pofta buna!