Frigărui de Vită Mediterraneene din: carne de vita, ardei, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoisuc de lamaie, cimbru, sare, piper. Această rețetă este perfectă pentru o cină sănătoasă și gustoasă. Ingrediente: 500 de grame de carne de vită (preferabil file de mușchi sau antricot) 1 ardei roșu 1 ardei verde 1 ceapă […]
Frigărui savuroase de pui cu sos satay
PrinteazaFrigărui savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide, zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si ceapa vede.
- 500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm
- 3 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite ghimbir razuit
pentru sosul satay:
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1/2 chilli, tocat
- 2 lingurite ghimbir, razuit
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 3 linguri ulei de nuci sau de masline
- 100 g arahide, rumenite
- 1 lamaie, doar zeama
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri zahar
- 1 lingura coriandru tocat sau patrunjel
- cateva fire de ceapa verde, sfasiata
Mod de preparare:
Pune carnea la marinat in miere, soia, usturoi si ghimbir.
Pentru sosul satay, încinge 1 lingură ulei şi prăjeşte ceapa roşie, chili, ghimbirul şi usturoiul.
Adaugă arahidele şi amestecă bine. Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu ingredientele rămase – în afară de ceapa verde – şi 7 linguri de apă fierbinte, până când obţii o pastă omogenă.
Toarnă din nou în vas pe foc şi încălzeşte până când se îngroaşă.
Infige carnea pe 12 ţepuşe şi frige pe grătar 8 minute, întorcând. Serveşte cu sosul satay, ornat cu ceapa verde.
Frigărui savuroase de pui cu sos satay
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigărui de Vită Mediterraneene
Pofta buna!