Bors de gaina (moldovenesc)
PrinteazaBors de gaina
- 1 găină mică (1 kg)
- 1 1 apă
- 1 1 borş
- pătrunjel
- mărar
- leuştean
- sare
- 1 legătură lobodă
Pentru tăitei :
- 1 ou
- făină
Mod de preparare:
Curăţăm găina şi o spălăm bine. O punem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat.
Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde) facem a cocă de tăiţei întindem o foaie şi o tăiem subţire. Cînd găina a fiert, o scoatem pe o farfurie şi punem tăiţeii în oală să fiarbă. Cînd sînt gata turnăm borşul clocotit, apoi găina tăiată bucăţi.
Adăugăm pătrunjel, mărar si leuştean tocat, precum şi o legătură de lobodă tăiată subţire. Lăsăm să mai dea un clocot şi este gata. Acest borş nu se drege.
Bun borsul de gaina.