Pizza cu Ciuperci Pleurotus, Mozzarella și Rucola: Pizza este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, oferind infinite posibilități de personalizare și adaptare. Pizza cu ciuperci pleurotus este o variantă sănătoasă și delicioasă, care combină textura și aroma unică a ciupercilor pleurotus cu delicatețea mozzarella și prospețimea rucolei. Această rețetă este […]
Pizza siciliana
PrinteazaPizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si pesmet.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 14 g de drojdie uscata din plic
- 2 lingurite de zahar
- 200 ml de apa calduta
- 375 g de faina pentru paine
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
pentru topping:
- carnea de la 2 carnati de porc proaspeti
- 4 linguri sos de rosii de calitate
- 4 linguri de ricotta
- 6 felii de branza provolone
- 2 linguri de pesmet
- ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă drojdia şi zahărul cu apa călduţă. Amestecă făina cu sarea, fă o adâncitură în moviliţa de făină, în care toarnă amestecul de drojdie şi uleiul.
Frământă 10 minute cu mâna, până când se formează un aluat moale, elastic.
Mută aluatul într-un bol mare, uns bine cu ulei, şi acoperă-l cu un şervet de bucătărie. Lasă-l la crescut 40 de minute, până când îşi dublează volumul.
Transferă aluatul pe suprafaţa de lucru şi frământă-l 2 minute, pentru a elimina aerul încorporat.
Coca ar trebui să fie moale, dar nu foarte elastică.
Tapetează cu făină o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 25x16cm şi aşază aluatul în mijloc.
Cu ajutorul palmelor şi al degetelor, întinde coca spre marginile tăvii, presând încontinuu. Lasă aluatul la dospit 30 de minute, timp în care prăjeşte carnea din cârnaţi până devine sfărâmicioasă.
Incinge cuptorul la 230° C/gaz 8. Unge aluatul cu sosul de roşii, apoi presară carnea de porc, ricotta, brânza provolone şi pesmetul. La final, stropeşte cu ulei de măsline.
Dă la cuptor 5 minute, apoi scade temperatura la 200″ C/gaz 6 pentru 20-25 de minute, până se rumeneşte.
Lasă să se răcească puţin, apoi taie în 6 bucăţi şi serveşte.
Pizza siciliana
Pofta buna!
Pizza de Casă – Rețeta Autentică
Pizza de Casă – Rețeta Autentică din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, salam pepperoni, ceapa, ardei, busuioc, sare, piper. Redescoperă plăcerea de a găti acasă cu o rețetă de pizza care aduce gustul autentic italian direct în bucătăria ta. Fie că este vorba despre o seară de film, […]