Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional) Mod de preparare: Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca […]
Ghebe cu salvie si rozmarin
PrinteazaO reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet.
- 2 kg ciuperci (albe)
- 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure
- 2 linguri seminte de mustar
- 1 legatura frunze de salvie
- 1 legatura crengute de rozmarin
- 1 lingura piper boabe
- 4-5 catei de usturoi
- cateva fire de cimbru
- sare grunjoasa
- otet
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile. Pot fi doar de un singur soi sau în amestec de soiuri diferite.
Fierbeţi-le 10 minute în apă sărată şi apoi lăsaţi- le la scurs.
Fierbeţi altă apă cu 100ml oţet, piper boabe, seminţe de muştar şi 1 lingură cu vârf de sare la 1 litru.
Puneţi ciupercile în borcane, adăugând printre ele frunze de salvie, usturoi, rozmarin şi cimbru.
Turnaţi oţetul fierbinte peste ingredientele din borcane. Scuturaţi puţin borcanele şi apoi legaţi-le sau închideţi-le cu capace.
Sterilizaţi borcanele prin fierbere sau la cuptor.
Ciupercile astfel conservate sunt foarte aromate şi se pot folosi ca garnitură la paste.
Ghebe cu salvie si rozmarin
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)
Ghebe murate cu sare de mare
Ghebe murate cu sare de mare din: ghebe sau bureti, apa, otet, ulei, zahar, piper boabe, sare de mare. Ingrediente: 3 kg ghebe sau bureţi 1 l apă 250 ml oţet 100 ml ulei 1 lingură zahăr tos 2 linguriţe piper boabe 1 lingură sare de mare Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile […]
Pofta buna!
Au iesit bune ghebele?