Salată de cartofi cu masline si verdeţă
PrinteazaSalată de cartofi cu masline si verdeţă
- 1/2 kg cartofi
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- 150 g măsline
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
- 1 lămâie
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare, iar ceapa o tai mărunt. Separat, fierbi ouăle tari şi când sunt gata, le cureţi şi le tai cubuleţe.
Salata o speli bine şi o tai fideluţă, apoi o amesteci cu cartofii, morcovul, ceapa, oul şi măslinele şi pui şi mărarul, şi pătrunjelul tăiate mărunt.
Faci apoi un sos din ulei, sare, piper şi zeama de lămâie, îl adaugi în salată, amesteci totul şi o laşi cel puţin o jumătate de oră la rece.
Poftă bună!
O salata intr-adevar gustoasa.