Salata cu carnati in stil italian
PrinteazaO reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa!
In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit la gratar.
- 500 g carnati proaspeti
- 1 paine ciabatta, rupta bucati
- 500 g rosii, taiate bucati
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura busuioc proaspat, rupt
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lamaie, zeama si coaja rasa
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri capere
- 1 ceapa, taiata julien
Mod de preparare:
Incinge grătarul la temperatură potrivită spre mare si frige cârnaţii 10-15 min până când se pătrund. Intre timp, unge pâinea cu 2 linguri ulei de măsline şi dă la cuptor până când se rumeneşte. Combină cu roşiile, usturoiul, verdeaţa, uleiul rămas, zeama şi coaja rasă de lămâie, zahărul, oţetul şi caperele. Lasă deoparte 10 min.
Presară ceapa cu 1 linguriţa sare grunjoasă şi lasă sâ stea 10 min, apoi clăteşte sub jet de apă rece, scurge şi stoarce. Adaugă în salată şi amestecă. Taie cârnaţii bucăţi, presară în salată şi serveşte.
Salata cu carnati in stil italian
Pofta buna!