Mazăre cu brânză
PrinteazaO reteta simpla de mazare cu branza din: mazare, unt, parmezan, lamaie si piper alb.
- 4 mâini bune de mazăre proaspătă sau congelată
- un cubuleţ de unt
- o mână mare de parmezan proaspăt ras
- o lămâie
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Fierbeţi mazărea până când se înmoaie suficient, apoi luaţi-o de pe foc şi scurgeţi-o într-o strecurătoare, păstrând o căniţă din apa în care a fiert.
Puneţi mazărea din nou pe foc, cu o parte din apa păstrată şi un cubuleţ de unt.
Amestecaţi, presăraţi parmezan şi amestecaţi din nou, până când toate boabele de mazăre sunt învelite într-un strat delicat de brânză topită.
Poate fi nevoie să adăugaţi puţină apă, pentru ca mazărea să devină cremoasă (consistenţa trebuie să fie asemănătoare cu cea a unui risotto).
Turnaţi şi puţină zeamă de lămâie, cu un efect înviorător şi echilibrant, şi adăugaţi un praf de piper alb.
In mod ideal, acest fel de mâncare se prepară chiar înainte de a fi consumată deoarece, la fel ca la risotto, când mazărea începe să se răcească, devine puţin cleioasă şi lipicioasă, ceea ce nu-i de dorit.
Mazăre cu brânză
Pofta buna!