Chiperi umpluti
PrinteazaChiperi umpluti din: ardei grasi, ardei capia, morcov, carne, bulgur, orez, ulei de dovleac, zahar, ceapa, rosii, boia dulce, boia iute, sare si piper.
- 12 ardei grasi
- 2 ardei capia
- 1 morcov
- 800 g carne cu grasime (oaie, vita, porc)
- 100 g bulgur
- 100 g orez
- 200 ml ulei de dovleac
- 4 linguri zahar
- 2 cepe
- 5 rosii mari
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingura boia iute sau 1 ardei iute pisat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Eliminaţi cotoarele ardeilor, spălaţi-i. Inmuiaţi degetele în apă şi apoi în zahăr şi ştergeţi partea interioară a ardeilor sau presăraţi puţin zahăr în interiorul fiecărui ardei. Lăsaţi-i în repaus.
Tăiaţi carnea cu cuţitul în cubulete cu latura de 1cm. Puneţi carnea la prăjit în puţin ulei. Săraţi şi piperaţi potrivit, adăugaţi boia iute şi dulce. în alt vas căliţi în ulei ceapa tocată mărunt, ardeii capia tăiaţi în cubulete sau raşi şi morcovul ras. Separat, prăjiţi în ulei bulgurul amestecat cu orez. Amestecaţi apoi bine carnea cu ceapa tocată şi cu orezul cu bulgur.
Cu acest amestec umpleţi ardeii. Deasupra fiecăruia punefi câte o felie groasă de roşie şi peste aceasta, în cruce, aşezaţi două scobitori sau două crenguţe de cimbru, pentru ca să nu iasă umplutura. Mărunţiţi roşiile rămase, puneti-le pe fundul unui ceaun, adăugaţi ulei şi aşezaţi ardeii umpluţi. Coaceţi-i la cuptor, la foc potrivit.
Chiperi umpluti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiperi umpluti
- chiperi impluti