Ardei umpluţi cu carne de vitel
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare.
- 8 ardei grasi
- 800 g carne de vitel tocata
- 100 g orez
- 2 cepe
- 6-8 fire de ceapa verde
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- oregano
- ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 kg rosii
- 5 ardei capia
- 2 cepe
- oregano
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie capac ardeilor, curăţă-i, opăreşte-i şi pune-i la scurs. încinge 6-7 linguri cu ulei şi căleşte ceapa tocată. Când a devenit translucidă, adaugă usturoiul mărunţit şi orezul. Pune carnea, ceapa verde şi roşiile, sărează şi piperează, aromatizează cu oregano.
Amestecă şi ţine pe foc până ce carnea e gata. Pentru sos, opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţe, taie- le în cubuleţe împreună cu ardeii. Pune ceapa la călit, toarnă roşiile şi ardeii, presară oregano şi sare. Fierbe sosul la foc mic.
Umple ardeii cu amestecul de carne, pune-le capac şi aşază-i într-o tavă. Stropeşte cu ulei şi apă, cât să se formeze un sos pe fundul tăvii, şi dă la cuptor pentru 40 de minute, în momentul servirii, pune câteva linguri cu sos aromat de roşii pe farfurii şi aşază în fiecare câte un ardei.
Ardei umpluţi cu carne de vitel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei umpluti cu carne de vita