Ardei umpluţi cu carne de vitel

Printeaza

O reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 8 ardei grasi
  • 800 g carne de vitel tocata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 6-8 fire de ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 kg rosii
  • 5 ardei capia
  • 2 cepe
  • oregano
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie capac ardeilor, curăţă-i, opăreşte-i şi pune-i la scurs. încinge 6-7 linguri cu ulei şi căleşte ceapa tocată. Când a devenit translu­cidă, adaugă usturoiul mărunţit şi orezul. Pune carnea, ceapa ver­de şi roşiile, sărează şi piperează, aromatizează cu oregano.

Ames­tecă şi ţine pe foc până ce carnea e gata. Pentru sos, opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţe, taie- le în cubuleţe împreună cu ardeii. Pune ceapa la călit, toarnă roşiile şi ardeii, presară oregano şi sare. Fierbe sosul la foc mic.

Umple ardeii cu amestecul de carne, pune-le capac şi aşază-i într-o tavă. Stropeşte cu ulei şi apă, cât să se formeze un sos pe fundul tăvii, şi dă la cuptor pentru 40 de minute, în momentul servirii, pune câteva linguri cu sos aromat de roşii pe farfurii şi aşază în fiecare câte un ardei.

Ardei umpluţi cu carne de vitel

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ardei umpluti cu carne de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.