Tarta cu struguri si muguri de pin
PrinteazaTarta cu struguri si muguri de pin din: faina, unt, zahar praf, lamaie, ou, praf de copt, boabe de struguri, zahar tos, muguri de pin, scortisoara, ou si unt.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar praf
- 1/2 lamaie
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 500 g boabe de struguri
- 75 g zahar tos
- 1 lingura muguri de pin (pinoli)
- 1 baton de scortisoara
- 1 ou pentru uns tava
- 1 lingura unt si 2 linguri faina pentru unt si tapetat tava
Mod de preparare:
Puneti boabele de struguri intr-un vas, impreuna cu zaharul tos si scortisoara. Fierbeti amestecul timp de 15 minute la foc mic, alsati-l apoi la racit.
Faceti un aluatut dfin faina, unt, zaharul praf, ouale, praful cotp si coaja rasa de lamaie si cand este omogen, punteti-l la rece pentru 15 minute cel putin.
Opriti un sfert din aluat la rece, din restul intindeti o foaie cu care tapetati o tava rostunda de tarte, unsa cu unt si presarata cu faina (diametru de 25 cm).
Turnati peste foaia de aluat boabele calite de struguri, dupa ce ati eliminat batonul de scortisoara.
Presarati muguri de pin deasupra. Din aluatul ramas intindeti o foaie si cu cutitul sau cu rozeta speciala taiati fasii peste struguri, formand un frilaj.
Pentru a obtine un efect mai deosebit, puteti rasuci fasiile inainte de a le pune peste visine.Ungeti cu ou batut tarta pe deasupra si coaceti-o la foc potrivit.
Tarta cu struguri si muguri de pin
Pofta buna!