Budincă de pâine, prune şi vin
PrinteazaO reteta de Budincă de pâine, prune şi vin din: chifle, unt, prune, vin rosu, albusuri, galbenusuri si zahar.
- 4 chifle mari (sau felii de cozonac sau de franzela) nu proaspete
- 250 g unt
- 150 g prune fara samburi
- 250 ml vin rosu fiert
- 4 albusuri
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Tăiaţi chiflele în felii cu grosimea de 1cm şi prăjiţi-le în unt, până când se rumenesc uniform. Treceţi prunele prin maşina de tocat, pentru a obţine un piure. Ungeţi cu unt un vas termorezistent şi aşezaţi pe fundul lui un strat de felii de chifle prăjite.
Deasupra puneţi piureul de prune şi acoperiţi cu feliile de chifle rămase. Peste acestea turnaţi vinul fierbinte. (Puteţi fierbe vinul cu arome pentru a da un gust mai plăcut budincii – scorţişoară, nucşoară, vanilie etc). Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul.
Când spuma se ţine bine de tel, adăugaţi gălbenuşurile bătute, amestecaţi prin răsturnare şi turnaţi amestecul peste ingredientele din vas. Nivelaţi spuma şi coaceţi budinca la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.
Budincă de pâine, prune şi vin
Pofta buna!