Pateuri cu branza si susan
PrinteazaPateuri cu branza si susan din: aluat, telemea de oaie, oua si susan.
- 800 g aluat foitaj
- 300 g telemea de oaie
- 2 oua
- 50 g susan
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron telemeaua dată pe răzătoarea mare cu un ou şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută. întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în fâşii de circa 8cm lăţime. Puneţi amestecul de brânză pe o parte a fâşiilor de aluat şi acoperiţi brânza cu partea neunsă a aluatului.
Presaţi uşor pe margine şi tăiaţi cu un cuţit bine ascuţit, segmente de circa 4 cm din fâşia de aluat. Puneţi pateurile în tava aragazului, pe hârtie de copt, ungeţi- le cu oul rămas, presăraţi-le cu susan şi coaceti-le în cuptorul încins, la foc potrivit până când se rumenesc, circa 40 de minute.
Pateuri cu branza si susan
Pofta buna!
Pateurile astea imi place