Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă

Printeaza

Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa de miel
  • 700 g ceapa
  • 3 ardei iuti
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri rase tarhon
  • 75 ml vin alb sec
  • 3 conserva (a cate 400 g) rosii decojite
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele. Se taie ceapa în cuburi mari şi ardeii în fâşii lungi. Se taie roşiile în felii.

Se spală carnea, se curăţă de pieliţe şi se condimentează. Se rumeneste pe toate partile, intr-o tigaie cu 50 ml ulei incins.

Separat, într-o cratiţă înaltă, cu 2 linguri de ulei, se călesc la foc mijlociu ceapa, ardeii iuţi, usturoiul şi tarhonul, până când legumele se înmoaie.

Se stinge cu vinul, se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă împreună, timp de 10 minute. Se aşază carnea peste amestecul de legume şi se condimentează.

Se stropeşte pulpa cu uleiul rămas, se toarnă puţină apă şi se acoperă cratiţa cu un capac.

Se introduce în cuptor, la foc mic, pentru 4 ore. Din când în când, se scoate cratiţa şi se unge carnea cu sosul care se formează, completând, după nevoie, cu apă.

Se porţionează carnea de miel în farfurii şi se aduce la masă împreună cu sos şi mămăligă.

 

Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.