Supă picantă de linte
PrinteazaO reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei, morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi multe fibre, de mare ajutor în digestie. Tot lintea, prin compuşii săi, ajută la scăderea colesterolului şi la refacerea globulelor roşii.
- 500 g linte rosie
- 2 cepe rosii
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 4 rosii
- 3 linguri cu ulei
- boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune lintea la fiert. Las-o la foc mediu 20 de minute (lintea verde fierbe în 30 de minute). Separat, taie mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le. Adaugă morcovul ras, ardeiul tăiat şi roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe.
Pune toate legumele călite peste linte şi lasă să fiarbă minimum un sfert de oră. la de pe foc, presară boia şi bagă la blender. Decorează cu mentă proaspătă, iar din loc în loc, pune un pic de smântână.
Supă picantă de linte
Pofta buna!