Rulada cu gem de zmeura
PrinteazaRulada cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie, lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt.
- unt, pentru uns
- 150g faina, plus extra pentru presarat
- 50g zahar tos
- 75g untura
- sucul de la 1⁄2 lamaie
- 75ml lapte semi-degresat
- 50g gem de zmeura
- 40g fulgi de migdale, prajite
- un praf de copt
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Unge cu unt o hartie pergament pentru copt. Amesteca faina, praful de copt, untura si zeama de lamaie intr-un castron si adauga treptat laptele, amestecand cu un cutit pana formeaza un aluat moale.
Pe o suprafata pudrata cu faina intinde foaia de aluat. Intinde gemul peste ea, lasand o margine libera de 2cm. Presara migdale, pastrand cateva pentru pus deasupra, unge marginile cu lapte si ruleaza incepand cu latura mai scurta a foii de aluat. Prinde usor marginile ca sa nu se scurga gemul.
Pune rulada pe hartia pergament, cu partea care se inchide in jos si presara restul de migdale. Infasoar-o strans in folie si coace la cuptor 45 min. Lasa 5 min inaine sa scoti folia, apoi pune pe un platou. Taie felii si serveste cu inghetata sau crema.
Rulada cu gem de zmeura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada cu gem