Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
PrinteazaConopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie.
Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt convins că şi dvs. faceţi la fel. S-ar putea să pară ciudat, dar conopida rumenită uşor la cuptor, cu ierburi aromate, condimente, brânză şi pesmet, este de-a dreptul fantastică.
- o conopidă curăţată de frunzele verzi şi desfăcută în bucheţele
- sare de mare
- ulei de măsline
- un cubuleţ de unt
- 2 linguriţe de seminţe de chimion
- 2 linguriţe de seminţe de coriandru
- 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi
- o mână de migdale curăţate şi zdrobite
- coaja rasă şi zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Fierbeţi câteva minute conopida în apă clocotită şi sărată, apoi scurgeţi-o într-o strecurătoare şi lăsaţi-o să se usuce bine (dacă nu eliminaţi toată apa nu se va rumeni cum trebuie).
Daţi bucheţelele de conopidă prin ulei de măsline şi unt. într-un mojar, zdrobiţi condimentele şi ardeii iuţi împreună cu un praf de sare, apoi amestecaţi-le cu migdalele şi puneţi-le într-o tigaie fierbinte, uscată, la foc mic, ca să se rumenească. După câteva minute adăugaţi conopida.
Când începe să prindă culoare, adăugaţi coaja şi zeama de lămâie, amestecând bine. Mai lăsaţi-le pe foc un minut, apoi introduceţi vasul în cuptorul încins pentru 15 minute, lăsând conopida să se rumenească.
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
Pofta buna!