Salată de fasole verde si mazare cu maioneză
PrinteazaSalată de fasole verde si mazare cu maioneză
- 300 g mazăre
- 300 g fasole verde fideluţă
- 1 sfeclă roşie
- 1 ţelină
- 3-4 roşii
- 1 castravete
- 1 salată verde
- 2 ouă
- ulei
- muştar
- sare
Mod de preparare:
Cureţi mazărea şi fasolea, speli şi sfecla şi le pui la fiert separat, iar într-un ibric fierbi un ou. Speli roşiile, cureţi apoi ţelina şi castravetele, tai ţelina fideluţă, iar castravetele şi roşiile le tai felii.
După ce celelalte legume au fiert, scurgi mazărea şi fasolea, cureţi sfecla de coajă şi o tai felii şi le amesteci cu roşiile, castravetele şi ţelina tăiate. Pregăteşti apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert, ulei şi muştar.
O adaugi peste legume, potriveşti gustul de sare şi omogenizezi salata. Pe un platou aşezi frunze de salată verde, pui apoi salata de legume şi ornezi cu felii de sfeclă şi boabe de mazăre şi roşii.
Salată de fasole verde si mazare cu maioneză
Poftă bună!