Dulceţă de pepene verde

Printeaza

Dulceţă de pepene verde

Ingrediente:Dulceţă de pepene verde

  • 1 pepene potrivit de mare
  • 1 şi 1/4 kg zahăr
  • 4 pahare apă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Alegi un pepene verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel încât să nu rămână decât partea albă.

Pe aceasta o tai şuviţe subţiri de 0,5 cm, apoi în dreptunghiuri mici, lungi de 2 cm, egale, pe cât se poate. Din bucăţile astfel tăiate, cân­tăreşti 700 g pe care le pui într-un vas cu apă clocotită, unde le laşi să fiarbă până când devin sticloase şi înţepate cu o scobitoare cad imediat de pe ea.

Le scoţi apoi cu ajutorul unei linguri cu găuri şi le aşezi pe o sită ca să se scurgă bine de apă. Separat, legi zahărul, ada­ugi bucăţile de pepene şi vanilia, laşi 10-15 minute, după care vei conti­nua fierberea la foc tare (ridicând spuma şi adăugând lămâia) până când dulceaţa este gata.

O torni în borcane, după ce s-a răcit, le legi cu celofan şi le aşezi în cămară.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Cum o fi dulceata de pepene?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.