Dulceţă de pepene verde
PrinteazaDulceţă de pepene verde
- 1 pepene potrivit de mare
- 1 şi 1/4 kg zahăr
- 4 pahare apă
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Alegi un pepene verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel încât să nu rămână decât partea albă.
Pe aceasta o tai şuviţe subţiri de 0,5 cm, apoi în dreptunghiuri mici, lungi de 2 cm, egale, pe cât se poate. Din bucăţile astfel tăiate, cântăreşti 700 g pe care le pui într-un vas cu apă clocotită, unde le laşi să fiarbă până când devin sticloase şi înţepate cu o scobitoare cad imediat de pe ea.
Le scoţi apoi cu ajutorul unei linguri cu găuri şi le aşezi pe o sită ca să se scurgă bine de apă. Separat, legi zahărul, adaugi bucăţile de pepene şi vanilia, laşi 10-15 minute, după care vei continua fierberea la foc tare (ridicând spuma şi adăugând lămâia) până când dulceaţa este gata.
O torni în borcane, după ce s-a răcit, le legi cu celofan şi le aşezi în cămară.
Poftă bună!
Cum o fi dulceata de pepene?