Salata usoara de cartofi
PrinteazaSalata usoara de cartofi
- 800 g cartofi mici
- 8 vârfuri de ceapă verde
- 20 g unt
- 4 castraveciori muraţi
- 1 ceapă roşie
Pentru dressing:
- 100 g smântână
- 4 linguri suc de lămâie
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat
- piper, sare
Preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie felii de 1 cm grosime. Se pun la fiert în apă rece cu sare timp de 10 minute. Cartofii fierţi se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Castraveciorii muraţi se taie felii, iar ceapa roşie, rondele. Cartofii reci se amestecă cu ceapa şi castraveciorii.
Pentru ca frigăruile de ceapă să fie mai apetisante, înainte de servire stropes-te-le cu suc proaspăt de lămâie. Ceapa verde se spală, se taie în bucăţi mai mari şi se înfig pe o ţepuşă de frigăruie. Untul se încinge într-o tigaie apoi se pun frigăruile de ceapă să se rumenească uşor pe ambele părţi.
Dressingul se prepară amestecând smântână cu sucul de lămâie, pătrunjelul verde tocat şi sare şi piper după gust. Salata se porţionează în 4 platouri.
Poate fi servită fie cu sosul alături, fie cu sosul turnat peste fiecare porţie de salată. Se presară pătrunjel verde tocat şi se serveşte cu frigăruile de ceapă deasupra.
Pofta buna!
O reteta simpla de salata cu cartofi. O s-o repet cand mai am ocazia.