Prajitură cu vişine si lapte

Printeaza

Prajitură cu vişine si lapte

Ingrediente:Prajitură cu vişine si lapte

  • 1 pachet margarină sau 200 g unt
  • 4 ouă
  • 450 g făină
  • 1/2 cană lapte
  • 300 g zahăr
  • 1 kg vişine
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Speli bine vişinele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o stre­curătoare. In acest timp, freci margarina cu zahărul până se topeşte, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi torni treptat laptele.

Separat amesteci făina cu praful de copt, apoi o adaugi în compoziţia de găl­benuşuri împreună cu zahărul vanilat Baţi apoi albuşurile spumă, le adaugi în compoziţia de mai sus şi amesteci cu grijă de sus în jos ca să nu se lase.

Torni apoi aluatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi aşezi vişinele date în prealabil prin făină ca să nu se lase. Dai apoi prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute. Când e gata, o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu e cea mai buna prajitura pe care am mancat-o, dar e ok.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.