Salată de morcov marinat
PrinteazaO reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar, coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper.
- 1 kg morcovi
- 100 ml ulei
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita coriandru macinat
- 5 catei de usturoi
- 5 linguri otet din vin
- 1,5 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii şi spălaţi-i bine, apoi radeţi-i pe o râzătoare cu ochiuri mici, în aşa fel încât morcovul să iasă cât mai lung şi subţire – ca nişte fire de iarbă. Adăugaţi oţetul, uleiul şi mirodeniile. Coriandrul dă acestei salate un gust şi o aromă deosebite.
Amestecaţi bine cu mâinile ingredientele până când morcovii lasă suc. Este mult mai bună această salată dacă o preparaţi înainte şi o lăsaţi la frigider o noapte. Se poate păstra şi o lună la borcan, presată bine şi închisă ermetic. Se potriveşte cu mâncăruri din carne şi legume.
Salată de morcov marinat
Pofta buna!