Mere în aluat cu ciocolată

Printeaza

O reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată  din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri,  nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf.

Ingrediente:

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar pisat
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 5 albusuri
  • 50 g nuci macinate
  • 1 lingura pesmet
  • 150 g ciocolata de menaj
  • unt pentru uns castroanele
  • 800 g mere taiate in cubulete
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri zahar praf

 

Mod de preparare:

Căliţi merele tăiate în cubuleţe, îm­preună cu 100g zahăr şi scorţişoară. Lăsaţi-le apoi la răcit. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţineţi o compoziţie cremoa- să. Bateţi albuşurile spumă şi încor­poraţi în spuma tare nucile şi pes­metul, apoi turnaţi acest amestec peste gălbenuşuri.

Topiţi ciocolata şi lăsaţi-o puţin la răcit. Turnaţi-o apoi în fir subţire peste amestecul cu ouă şi omogenizaţi compoziţia. Ungeţi 8 castroane termorezistente cu unt şi turnaţi în ele puţin din compoziţie. Puneţi câte 2-3 linguri de cubuleţe de măr, apoi turnaţi deasupra restul de compoziţie cu ciocolată.

Nu um­pleţi castroanele prea tare, pentru că această compoziţie mai creşte în timpul coacerii. Când prăjiturile s-au copt, scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le puţin la răcit şi apoi scoateţi-le din castroane. Presărati-le cu zahăr praf înainte de servire.

Mere în aluat cu ciocolată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.