Mere în aluat cu ciocolată
PrinteazaO reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf.
- 8 galbenusuri
- 150 g zahar pisat
- 1 lingurita zahar vanilat
- 5 albusuri
- 50 g nuci macinate
- 1 lingura pesmet
- 150 g ciocolata de menaj
- unt pentru uns castroanele
- 800 g mere taiate in cubulete
- 1 lingurita scortisoara
- 100 g zahar tos
- 3 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Căliţi merele tăiate în cubuleţe, împreună cu 100g zahăr şi scorţişoară. Lăsaţi-le apoi la răcit. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţineţi o compoziţie cremoa- să. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi în spuma tare nucile şi pesmetul, apoi turnaţi acest amestec peste gălbenuşuri.
Topiţi ciocolata şi lăsaţi-o puţin la răcit. Turnaţi-o apoi în fir subţire peste amestecul cu ouă şi omogenizaţi compoziţia. Ungeţi 8 castroane termorezistente cu unt şi turnaţi în ele puţin din compoziţie. Puneţi câte 2-3 linguri de cubuleţe de măr, apoi turnaţi deasupra restul de compoziţie cu ciocolată.
Nu umpleţi castroanele prea tare, pentru că această compoziţie mai creşte în timpul coacerii. Când prăjiturile s-au copt, scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le puţin la răcit şi apoi scoateţi-le din castroane. Presărati-le cu zahăr praf înainte de servire.
Mere în aluat cu ciocolată
Pofta buna!