Trigoane de varză

Printeaza

Trigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 varza mare
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 cana cu vin
  • cimbru
  • chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoate nervurile foilor de varză şi taie-le în formă de dreptunghi.

Separat, amestecă orezul, carnea, ceapa tocată mărunt, bulionul, o linguriţă cu cimbru tocat, o linguriţă cu seminţe de chimen, sare şi piper negru măcinat, după gust.

Ia un dreptunghi de varză, pune umplutură într-un colţ, împătureşte în diagonală, drept, iarîn diagonală şi din nou drept (ca steagul american, cum ai văzut în filme).

Pune trigoaneleîntr-un vas de ceramică, sprijinite unul de altul, adaugă apă (aproape să le acopere), o cană cu vin, o crenguţă de cimbru şi una de mărar uscat şi dă la cuptor, la foc potrivit, cam o oră.

Trigoane de varză

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.