Trigoane de varză
PrinteazaTrigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 varza mare
- 500 g carne tocata amestec
- 1 ceasca de orez
- 2 cepe
- 2 linguri cu bulion
- 1 cana cu vin
- cimbru
- chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoate nervurile foilor de varză şi taie-le în formă de dreptunghi.
Separat, amestecă orezul, carnea, ceapa tocată mărunt, bulionul, o linguriţă cu cimbru tocat, o linguriţă cu seminţe de chimen, sare şi piper negru măcinat, după gust.
Ia un dreptunghi de varză, pune umplutură într-un colţ, împătureşte în diagonală, drept, iarîn diagonală şi din nou drept (ca steagul american, cum ai văzut în filme).
Pune trigoaneleîntr-un vas de ceramică, sprijinite unul de altul, adaugă apă (aproape să le acopere), o cană cu vin, o crenguţă de cimbru şi una de mărar uscat şi dă la cuptor, la foc potrivit, cam o oră.
Trigoane de varză
Pofta buna!