Prăjitură cu mere şi prune

Printeaza

Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune.

Ingrediente:

  • 250 ml iaurt cu fructe
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g faina
  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 4 mere mari
  • 10 prune

 

Mod de preparare:

Frecaţi zahărul cu gălbenuşurile până obţineţi o cremă al­bicioasă. Adăugaţi treptat uleiul, ca la maioneză. Adăugaţi apoi iaurtul, făina şi praful de copt stins. Separat, bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le în compoziţie, prin răs­turnare.

Turnaţi amestecul într-o tavă dreptunghiulară ta­petată cu hârtie de copt. Spălaţi fructele, curăţaţi de coajă merele iar prunele tăiaţi-le în sferturi.

Merele feliaţi-le în rondele şi aşezaţi-le peste compoziţie. în fiecare rondea de măr puneţi câte un sfert de prună. Ţineţi la cuptor apro­ximativ 40 de minute.

Presăraţi zahăr pudră înainte de tăiere.

Prăjitură cu mere şi prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.