Salată de conopidă cu mazare

Printeaza

Salată de conopidă cu mazare

Ingrediente:Salata de conopida cu mazare

  • 1 conopidă
  • 3 ouă
  • 300 g mazăre verde
  • 200 g ceafă afumată
  • 2-3 ardei graşi
  • 200 g caşcaval
  • 3-4 frunze de salată roşie
  • 2 morcovi
  • ulei
  • oţet
  • zahăr
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Speli conopida şi mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi într-o cratiţă mai mică. In acest timp, cureţi morcovii şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri micir tai ardeii inele şi salata roşie fâşii.

Tai apoi ceafa afumată fâşii şi caşcavalul cubuleţe. După ce au fiert legumele şi ouăle, le scurgi bine şi tai ouăle felii. Amesteci apoi 3- 4 linguri de ulei cu 3-4 linguri de oţet şi o linguriţă de zahăr, sos pe care-l vei turna peste salată.

Salata de conopida cu mazare

Amesteci 100 g de mazăre iartă cu câteva bucăţele de caşcaval, câteva felii de ouă şi salată tăiată fâşii. O aşezi pe un platcu, pui de jur împrejur bucheţele de conopida şi ornezi cu inele de ardei, felii de ouă, fâşii de ceafă şi mărar tocat fin.

Separat, ames­teci conopida cu morcovul ras, salata roşie, ouă şi ceafă afumată şi aşezi salata pe un alt platou. De jur împrejur pui mazărea fiartă rămasă şi omezi cu fâşii de ceafă şi felii de ouă. Torni apoi sosul pregătit peste salata de pe ambele platouri şi o serveşti imediat.

Salată de conopidă cu mazare

Salata de conopida cu mazare1

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place mult salata de conopida.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.