Salată de conopidă cu mazare
PrinteazaSalată de conopidă cu mazare
- 1 conopidă
- 3 ouă
- 300 g mazăre verde
- 200 g ceafă afumată
- 2-3 ardei graşi
- 200 g caşcaval
- 3-4 frunze de salată roşie
- 2 morcovi
- ulei
- oţet
- zahăr
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Speli conopida şi mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi într-o cratiţă mai mică. In acest timp, cureţi morcovii şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri micir tai ardeii inele şi salata roşie fâşii.
Tai apoi ceafa afumată fâşii şi caşcavalul cubuleţe. După ce au fiert legumele şi ouăle, le scurgi bine şi tai ouăle felii. Amesteci apoi 3- 4 linguri de ulei cu 3-4 linguri de oţet şi o linguriţă de zahăr, sos pe care-l vei turna peste salată.
Amesteci 100 g de mazăre iartă cu câteva bucăţele de caşcaval, câteva felii de ouă şi salată tăiată fâşii. O aşezi pe un platcu, pui de jur împrejur bucheţele de conopida şi ornezi cu inele de ardei, felii de ouă, fâşii de ceafă şi mărar tocat fin.
Separat, amesteci conopida cu morcovul ras, salata roşie, ouă şi ceafă afumată şi aşezi salata pe un alt platou. De jur împrejur pui mazărea fiartă rămasă şi omezi cu fâşii de ceafă şi felii de ouă. Torni apoi sosul pregătit peste salata de pe ambele platouri şi o serveşti imediat.
Salată de conopidă cu mazare
Poftă bună!
Imi place mult salata de conopida.