Se trec florile de bujori printr-un jet de apă și se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]
Dulceata de dovleac
PrinteazaDulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare.
- 3 kilograme de dovleac
- 12 cani zahar
- 5 lamai
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare.
Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia in felii subtiri si adaug-o peste bucatile de dovleac.
Presara deasupra si sarea.
Pune bostanul la fiert iar daca vrei sa adaugi si alte condimente (bete de scortisoara, baton de vanilie), ai putea sa le adaugi, stranse intr-un saculet.
La final le vei scoate si le vei arunca.
Fierbe dovleacul pana cand s-a inmuiat iar siropul a devenit vascos.
Pregateste borcanele pentru a pune gemul in el: spala-le, usuca-le si incalzeste-le.
Toarna gemul in borcane, apoi acopera-le cu celofan sau cu capace care sa se inchida etans.
Dulceata de dovleac
Pofta buna!
poate iti place si:
Dulceata de papadie
Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Pofta buna!
N-am mancat niciodata dulceata de dovleac