Briose cu prune
PrinteazaO reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala, oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si scortisoara.
- 500 g prune
- 130 g unt
- 210 zahar
- 2 lingurite coaja de portocala rasa
- 5 oua
- 250 g mac macinat
- 1 praf sare
- 30 g faina
- 30 g pesmet
- 2 lingurite rase praf de copt
- 200 g branza de vaci
- 150 g frisca
- scortisoara macinata
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se spala prunele, se curata de samburi si se taie felii; se pun deoparte 36 de felii. Se bate untul cu 170 g zahar si 1 lingurita coaja de portocala rasa. Se separa ouale.
Galbenusul, macul si sarea se inglobeaza in compozitia de unt; se adauga albusurile batute, apoi faina amestecată cu pesmet şi praf de copt şi se înglobează. In adânciturile formei se aşază suporturile de hârtie pentru brioşe şi se umplu cu aluat. Deasupra se aşază prune şi se coc cca 30 min. Se lasă să se răcească.
Se amestecă brânza de vaci împreună cu 40 g zahăr şi 1 linguriţă coajă de portocală rasă. Se bate frişca şi se înglobează; cu acest amestec se decorează fiecare brioşă în parte. Se aşază deasupra restul de felii de prune puse deoparte şi se pudrează cu scorţişoară.
Briose cu prune
Pofta buna!
Bune briosele cu prune