Sfecla cu vita
PrinteazaO reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper.
- 4 sfecle mai mari
- 500 g piept de vita sau vitel
- 1 ceapa
- 1 lingurita boia
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 lingura hrean ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea tăiată în cubuleţe, în apă cu puţină sare, timp de 30 de minute. Separat, fierbeţi sfeclele necurăţate de coajă.
Daţi carnea prin maşina de tocat şi amestecaţi-o cu ceapa călită în ulei, condimentată cu sare, piper, boia, chimen.
Curăţaţi de coajă sfeclele fierte, scoateţi- le miezul cu o lingură, având grijă să nu spargeţi marginile.
Ungeţi cu putin ulei interiorul sfeclelor, apoi cu puţin hrean şi apoi umpleţi-le cu amestecul de carne.
Puneţi-le la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 – 30 de minute, într-un vas termorezistent, pe hârtie de copt.
Acoperiţi vasul cu folie aluminată.
Sfecla cu vita
Pofta buna!