Frigărui cu chifteluţe

Printeaza

O reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei capia, zahar tos si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de porc
  • o ceapa rosie
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 catei usturoi
  • un ou
  • sare
  • piper
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 6-8 ardei capia
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 3 lingurite ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se încinge grătarul şi se coc ardeii uniform. Se aşază într-o oală cu capac, se presară sare şi zahăr şi se lasă să se înmoaie în sucul propriu.Intre timp, se prepară compoziţia din came. Se toacă ceapa mărunt, se pisează usturoiul şi se pun peste carnea tocată.

Se adaugă oul crud, sare, piper si verdeaţă tăiată mărunt. Compoziţia se amestecă până se obţine o pastă bine legată. Se curăţă ardeii, se taie fâşii şi se interca­lează pe beţe, cu chifteluţele din carne. Se unge grătarul cu grăsime, iar frigăruile se stropesc cu ulei de măsline.

Se pun frigă­ruile pe grătar şi se lasă până se pătrunde carnea. Se servesc ornate cu pătrunjel.

Frigărui cu chifteluţe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.