Fursecuri cu dulceata
PrinteazaFursecuri cu dulceata din: unt, galbenusuri, zahar pudra, faina, sare, esenta de vanilie, nuca, praf de copt, dulceata si zahar pudra.
- 275 g unt
- 4 galbenusuri
- 250 g zahar pudra
- 350 g faina
- un praf sare
- esenta de vanilie
- 100 g nuca macinata
- o lingurita praf de copt
- dulceata
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul pudră, se adaugă gălbenuşurile, sarea, vanilia şi nuca măcinată. Se pune şi praful de copt în compoziţia de unt şi se mixează. La final, se adaugă făina cernută. Se obţine un aluat tare. Se lasă la rece o oră şi se întinde în foaie subţire.
Se taie cu formele de fursecuri. O parte dintre ele trebuie să aibă gaură la mijloc, apoi se coc. Se scot şi se lasă să se răcorească. Fursecurile pline se ung cu dulceaţă şi se unesc cu cele cu gaură la mijloc. Se servesc pudrate cu zahăr.
Fursecuri cu dulceata
Pofta buna!
vreau si eu din fursecurile astea