Ghiveci de toamna
PrinteazaO reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper.
- 4 dovlecei mai mici
- 4 ardei grasi (verde, galben, rosu, portocaliu)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 gogonele
- 1 telina
- 4 linguri pesmet
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi partea de deasupra a fiecărui dovleac, ca un capac. Goliţi dovle- cii de miez cu ajutorul unei linguri, lăsând o margine de maximum 1 cm. Tăiaţi miezul de la 2 dovleci în cubuleţe. Curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi celelalte legume.
Căliţi în ulei ceapa tocată mărunt, apoi adăugaţi celelalte legume. Când legumele s-au înmuiat de jumătate, puneţi condimentele şi pesmetul şi mai lăsaţi la foc potrivit încă 10 minute. Ungeţi cu ulei interiorul dovlecilor şi apoi umpleţi-i cu amestecul de legume călite.
Puneţi deasupra capacul de dovleac şi puneţi-i într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit. Sunt gata în cel mult 20 – 25 de minute. Acest ghiveci se serveşte în dovlecii în care s-a copt.
Ghiveci de toamna
Pofta buna!