Supa de rosii cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: rosii, apa, ceapa, morcov, boia dulce, zahar, usturoi.
Ingrediente:
- 11 sos de roşii
- 1l apă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 linguriţă cu boia dulce
- 1 linguriţă cu zahăr
- 4-5 căţei cu usturoi
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte-o uşor împreună cu morcovul într-o oală încăpătoare, aproximativ 5 minute, până se auresc. Adaugă treptat sucul de roşii, apa, boiaua dulce, zahărul şi un praf de sare.
Fierbe timp de 15 minute la foc moderat, amestecând uşor, după care adaugă usturoiul tăiat rondele. Mai lasă pe foc câteva minute. Serveşte cu pâine prăjită şi stropită cu puţin ulei de măsline sau crutoane. Pentru a căpăta un gust mai aromat, adaugă la final câteva frunze de mentă.
Pofta buna!
In schimba supa de rosii cu usturoi imi place de mor