Tort cu piersici

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: piersici, zahar, nuca, oua, faina, ulei, zahar vanilat, sare.

Ingrediente:

  • 4 piersici(400 g)
  • 10 linguri zahar
  • 100g nuca

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare:

Spală bine piersicile şi taie- le în felii mai grosuţe. Intr-o cratiţă, caramelizează cele 10 linguri cu zahăr. Roteşte cratiţa astfel încât zahărul topit să tapeteze pereţii cratiţei. După ce s-a răcit, aşază pe fund feliile de piersici şi nucile tocate. Lasă la cuptor cam 10 minute.

Separat, bate albuşurile cu un praf de sare, zahăr şi zahăr vanilat. Adau­gă gălbenuşurile frecate cu uleiul. Incorporează făina, iar compoziţia astfel obţinută toarn-o peste piersici. Lasă la cuptor 35-40 de minute. Răs­toarnă prăjitura pe un platou şi las-o să se răcească.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.