Dulceata de prune

Printeaza

Dulceata de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara.

Ingrediente:

  • 2 kilograme de prune
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de apa
  • 1 betisor de scortisoara.

 

Mod de preparare:

Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara.

Pune-le sa fiarba impreuna si amesteca din cand in cand. Lasa-le pe foc mic pana cand fructele s-au inmuiat bine si au scazut.

Scoate betisorul de scortisoara si arunca-l. Pune dulceata in borcane pe care sa le acoperi cu capace care sa se inchida ermetic.

Dulceata de prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.