Musaca de dovlecei si carne
PrinteazaO reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi.
Ingrediente:
- 250 g dovlecei (2 bucăţi medii)
- 100 g carne fiartă
- 15 ml ulei
- 150 g roşii (4 bucăţi)
- câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le opăreşti pentru 2-3 minute în apă clocotită.
După ce carnea s-a fiert (păstrezi zeama), o treci prin maşina de tocat şi o amesteci cu verdeaţa. Intr-un vas (care trebuie să intre într-un alt vas putin mare si umplut cu apa) asezi straturi alternative de rondele de dovlecei fierţi, rosii taiate rondele si carne.
Torni zeama de la fierberea carnii, adaugi untdelemnul si dai la cuptor sa fiarbă la bain-marie.
Musaca de dovlecei si carne
Pofta bună!
N-arata rau deloc.