Brioşe cu piersici şi mac
PrinteazaBrioşe cu piersici şi mac din: oua, unt, sare, mac, faina, piersici, nuca, zahar vanilat si rom.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g unt
- un praf sare
- 6 linguri zahar
- o lingura mac
- 3 linguri faina
- 4-5 piersici
- 4 linguri nuca macinata
- un plic zahar vanilat
- 2-3 linguri rom sau coniac
Mod de preparare:
Se pune pentru început untul să se topească la baie de aburi, apoi se lasă să se răcorească.
Piersicile se spală, se felia- ză şi se stropesc cu rom. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă într-un bol cu sare şi cu untul topit.
Se obţine o cremă de consistenţa maionezei şi se lasă acoperită cu folie.
Intre timp, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul pudră, crema de gălbenuşuri, macul, făina şi nuca măcinată.
Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în formele de tarte tapetate cu hârtiile speciale.
Se pun piersicile feliate deasupra şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
După ce s-au rumenit frumos, se scot.
Brioşe cu piersici şi mac
Pofta buna!
Nu am mai mancat briose de ceva vreme