Brioşe cu piersici şi mac

Printeaza

Brioşe cu piersici şi mac din: oua, unt, sare, mac, faina, piersici, nuca, zahar vanilat si rom.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • o lingura mac
  • 3 linguri faina
  • 4-5 piersici
  • 4 linguri nuca macinata
  • un plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri rom sau coniac

 

Mod de preparare:

Se pune pentru început untul să se topească la baie de aburi, apoi se lasă să se răcorească.

Piersicile se spală, se felia- ză şi se stropesc cu rom. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă într-un bol cu sare şi cu untul topit.

Se obţine o cremă de consistenţa maionezei şi se lasă acoperită cu folie.

Intre timp, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul pudră, crema de gălbenuşuri, macul, făina şi nuca măcinată.

Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în formele de tarte tapetate cu hârtiile speciale.

Se pun piersicile feliate deasupra şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.

După ce s-au rumenit frumos, se scot.

 

Brioşe cu piersici şi mac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat briose de ceva vreme

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.