Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc
PrinteazaRulouri de vinete cu cartofi si busuioc din: vinete, cartofi, frunze de busuioc, ulei de masline, nucsoara, unt, lapte, sare si piper.
- 4 vinete
- 1 kg cartofi
- 1 legatura mai mare frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita nucsoara
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele şi tăiaţi-le în felii, pe lungime, fără a le curăţa de coajă. Ungeţi-le cu ulei şi prăjiţi-le la grătar pe ambele părţi. Curăţaţi cartofii şi puneţi-i la fiert întregi, în apă cu sare. Scurgeţi-i apoi de apă şi pisaţi-i pentru a obţine un piure cât mai fin.
După ce aţi pisat bine cartofii, adăugaţi untul, tăiat în cubuleţe şi câte puţin din laptele încălzit. Amestecaţi mereu piureul cu o lingura de lemn pentru omogenizare. Sarati, piperati si adaugati si nucsoara rasa.
Taiati jumatate din frunzele de busuioc cat mai marunt si adaugati-le in piureul de cartofi. Cand piureul este bine omogenizat, lasati-l putin la racit. Puneti apoi cu o lingura pe feliile de vinete si rulati-le cat mai strans. Ornati fiecare rulou cu cate o frunza de busuioc.
Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc
Pofta buna!