Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc

Printeaza

Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc din: vinete, cartofi, frunze de busuioc, ulei de masline, nucsoara, unt, lapte, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura mai mare frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele şi tăiaţi-le în felii, pe lungime, fără a le cură­ţa de coajă. Ungeţi-le cu ulei şi prăjiţi-le la grătar pe ambele părţi. Curăţaţi cartofii şi puneţi-i la fiert întregi, în apă cu sare. Scurgeţi-i apoi de apă şi pisaţi-i pentru a obţine un piure cât mai fin.

După ce aţi pisat bine cartofii, adăugaţi untul, tăiat în cubuleţe şi câte puţin din laptele încălzit. Amestecaţi mereu piureul cu o lingura de lemn pentru omogenizare. Sarati, piperati si adaugati si nucsoara rasa.

Taiati jumatate din frunzele de busuioc cat mai marunt si adaugati-le in piureul de cartofi. Cand piureul este bine omogenizat, lasati-l putin la racit. Puneti apoi cu o lingura pe feliile de vinete si rulati-le cat mai strans. Ornati fiecare rulou cu cate o frunza de busuioc.

Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.