Plăcintă de praz cu ficăţei de pui

Printeaza

O reteta de placinta de praz cu ficatei de pui din: praz, ficatei de pui, foi de placinta, morcov, ceapa, ardei gras, oua, patrunjel, smantana, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 fire de praz
  • 500 g ficatei de pui
  • 500 g foi de placinta
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în rondele de circa 1cm grosime. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocati-o mărunt. Tăiaţi în cubuleţe morcovul curăţat şi spălat, iar ardeiul, curăţat de cotor şi seminţe, tocaţi-l mărunt.

Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeţi-i bine de apă şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante. Prăjiţi ficăţeii în 50ml ulei până când se rumenesc puţin pe toate părţile, apoi scoateţi-i pe o farfurie şi păstraţi-i acopeţiţi, la cald. Căliţi în 50ml ulei prazul împreună cu ceapa, morcovul şi ardeiul gras.

După 10 minute luaţi tigaia de pe foc, lăsaţi câteva minute să se răcească, ames¬tecând din când în când, apoi puneţi ouăle; şi pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizaţi bine compoziţia. Puneţi într-o tavă unsă cu ulei 4-5 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei, şi peste acestea puneţi şi întindeţi uniform jumătate din compoziţia cu praz. Puneţi ficăţeii prăjiţi, apoi compoziţia de praz rămasă.

Deasupra puneţi alte 4-5 foi de plăcintă unse iar pe acestea ungeti-le cu smântână. Coaceţi plăcinta în cuptorul încins până când se rumeneşte bine deasupra. Lăsaţi-o 15-20 de minute să se răcească înainte de a o porţiona.

Plăcintă de praz cu ficăţei de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.