Rulada cu conopida si carne tocata
PrinteazaO reteta gustoasa de Rulada cu conopida si carne tocata din: carne tocata, conopida, morcov, ceapa, marar, ulei, oua, paine neagra, lapte, cimbru, nucsoara, sare si piper.
- 1,5 kg carne tocata
- 1 conopida mica
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura marar
- 50 ml ulei
- 2 oua
- 2 felii paine neagra
- 50 ml lapte
- 1 lingurita cimbru
- un varf cutit nucsoara macinata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi morcovul, apoi tăiaţi morcovul în cubuleţe iar ceapa tocaţi-o mărunt. Puneţi carnea tocată într-un castron mare şi adăugaţi ouăle, ceapa tocată, cubuleţele de morcov, mărarul tocat mărunt, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, cimbrul şi nucşoara.
Potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine amestecul. Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert în 2 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Fierbeţi bucheţelele de conopidă la foc mic, 5 minute de când apa a început să fiarbă în clocot, apoi scoateţi-le pe un platou şi lăsaţi-le să se scurgă de apă. Puneţi jumătate din carnea tocată într-o formă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet.
Puneţi deasupra bucheţele de conopidă semifierte, după care puneţi carnea tocată rămasă. Presaţi bine, în special pe margini. Coaceţi rulada în cuptor la foc potrivit, 50 – 60 de minute, până când se rumeneşte frumos deasupra. Lăsaţi-o să se răcească 30 de minute înainte de a o porţiona.
Rulada cu conopida si carne tocata
Pofta buna!
Delicioasa rulada cu conopida
Foarte buna rulada cu conopida, chiar imi place