Rulada cu conopida si carne tocata

Printeaza

O reteta gustoasa de Rulada cu conopida si carne tocata din: carne tocata, conopida, morcov, ceapa, marar, ulei, oua, paine neagra, lapte, cimbru, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

  •  1,5 kg carne tocata
  • 1 conopida mica
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 felii paine neagra
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita cimbru
  • un varf cutit nucsoara macinata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi morcovul, apoi tăiaţi morcovul în cubuleţe iar ceapa tocaţi-o mărunt. Puneţi carnea tocată într-un castron mare şi adăugaţi ouăle, ceapa tocată, cubuleţele de morcov, mărarul tocat mărunt, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, cimbrul şi nucşoara.

Potri­viţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine amestecul. Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert în 2 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Fierbeţi bucheţelele de conopidă la foc mic, 5 minute de când apa a început să fiarbă în clocot, apoi scoateţi-le pe un platou şi lăsaţi-le să se scurgă de apă. Puneţi jumătate din carnea tocată într-o formă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet.

Puneţi deasupra bucheţele de conopidă semifierte, după care puneţi carnea tocată rămasă. Presaţi bine, în special pe margini. Coaceţi rulada în cuptor la foc potrivit, 50 – 60 de minute, până când se rumeneşte frumos dea­supra. Lăsaţi-o să se răcească 30 de minute înainte de a o porţiona.

Rulada cu conopida si carne tocata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Delicioasa rulada cu conopida

  2. Angela Constantin

    Foarte buna rulada cu conopida, chiar imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.