Focaccia cu eşalote
PrinteazaO reteta savuroasa de Focaccia cu eşalote din: drojdie, faina, ulei de masline extravirgin, sare de mare, esalote si cimbru.
- 20 g drojdie
- 500 g faina
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de sare de mare
- 10 esalote
- 2 fire cimbru
Mod de preparare:
Intr-un castron se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă în 400 ml apă călduţă. Se presară treptat făină şi se amestecă folosind o lingură de lemn până ce ia naştere un aluat omogen. Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se împarte aluatul în 4 părţi, se aşază pe hârtie de copt şi se modelează turte plate, care se ung cu ulei de măsline şi se presară cu sare de mare.
Se curăţă ceapa, se taie sferturi sau optimi şi se repartizează peste porţiile de aluat, ca şi cimbrul tocat. Se aşază pe tăvi şi se coc în cuptorul pregătit cca 15 min. Se lasă să se răcească şi se servesc.
Focaccia cu eşalote
Pofta buna!
imi place
focaccia cu esalote? nu v-ati complicat putin la titlu? 🙂