Supa de cartofi cu ciuperci

Printeaza

Supa de cartofi cu ciuperci din: ciuperci uscate, ceapa, unt, faina, supa de legume, radacinoase, maghiran, chimen, piper, sare, cartofi albi si usturoi.

Ingrediente:

  • 1-2 maini ciuperci uscate
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1,2 l supa de legume
  • 250 g radacinoase (morcovi, telina, patrunjel)
  • maghiran
  • chimen
  • piper
  • sare
  • 50 g catofi albi decojiti
  • 1-2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se toarna peste ciuperci circa 150 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie circa 30 minute. Intre timp se toaca ceapa si se caleste in unt topit. Se pudrează cu făină şi se căleşte; se stinge cu supa de legume şi se dă în clocot.

Se adaugă ciupercile cu tot cu zea­ma de la înmuiat, se amestecă şi se lasă să fiarbă cca 10 min. Se curăţă legumele, se taie felii şi se pun în supă; se lasă să fiarbă 10 min., ca să se înmoaie, în final se adaugă cartofii, se sărează şi condimentează supa şi se mai fierbe 20 min. Se adau­gă eventual usturoi, după gust.

Supa de cartofi cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.