Lasagna cu carne de vita
PrinteazaLasagna cu carne de vita din: carne tocata de vita, parmezan, ceapa rosie, sare, ou, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, foi de lasagna, unt, faina, nucsoara, suc de rosii si cimbru verde.
- 500 g carne tocata de vita
- 200 g parmezan
- 2-3 cepe rosii
- sare
- un ou
- piper negru macinat
- cimbru
- busuioc
- 3-4 linguri ulei de masline
- 24 foi de lasagna
pentru sos:
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- un praf nucsoara
- 500 ml suc de rosii
- cimbru verde
Mod de preparare:
Se pun pentru început foile de lasagna să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare, cât să se înmoaie.
Separat, se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline.
Se adaugă carnea tocată si se mai călesc împreună.
Se pun, spre final, sare, piper si cimbru, după gust, şi se lasă deoparte să se răcorească.
Oul si parmezanul se încorporează la final, amestecându-se uşor.
Se unge tava cu puţin unt, se asază un strat de foi, unul de carne, se presară parmezan si tot aşa.
Intr-un ibric, se topeşte untul, se adaugă apoi făina cernută si sosul de roşii.
Se presară nucşoară si sosul astfel obtinut se toarnă pe deasupra lasagnei.
Se presară cimbru, busuioc şi parmezan. Se bagă în cuptor la 150°C până se rumeneşte frumos.
Lasagna cu carne de vita
Pofta buna!