Tarte cu spumă de piersici

Printeaza

Tarte cu spumă de piersici

Ingrediente tarte: Tarte cu spuma de piersici

  • 100 g unt (sau margarină)
  • 150 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 50 g zahăr

Ingrediente spumă:

  • 150 g piersici (4 bucăţi)
  • 1 albuş
  • 1 lingură zahăr

 

Mod preparare aluatul de tartă:

Amesteci bine untul cu zahărul, gălbenuşul şi făina şi aluatul obţinut îl vei pune la frigider pentru o oră. In acest timp speli şi cureţi piersicile de sâmburi şi le pui la fiert cu apă cât să le acopere.

După ce au fiert, le laşi să se răcească şi le pasezi prin sită ca să obţii un piure, împărţi aluatul în 10 bucăţi din care vei face tartele. După ce ai umplut toate formele, le aşezi în tava mare a aragazului şi le dai la copt, la foc potrivit, numai până când se rumenesc uşor.

După ce s-au răcit, le umpli cu spuma de fructe pe care o obţii amestecând piureul de piersici cu spuma albuşului îndulcită cu zahăr.

Tarte cu spumă de piersici

Tarte cu spuma de piersici

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.