Bors de miel
PrinteazaBors de miel
- 700—800 g carne de miel
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 2 cepe
- 24 g orez
- sare
- leuştean
- mărar
- pătrunjel
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smîntină
Mod de preparare:
Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului.
Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine capul ; îl opărim şi, cu un cuţit, scoatem pieliţa de pe limbă.
Sărăm şi ţinem 10 minute cu sare. Apoi punem carnea la fiert, luăm spuma, adăugăm zarzavatul tăiat mărunt. Cînd zarzavatul şi carnea au fiert, punem orezul.
Fierbem separat borşul şi îl turnăm încet peste zeama de miel, gustînd şi potrivind de acru şi de sărat.
Adăugăm leuşteanul, lăsăm să dea cîteva clocote şi îl scoatem. înainte de a servi la masă, presărăm verdeaţă.
Dregem borşul de miel cu două gălbenuşuri şi cu două linguri de smîntînă amestecate în castron, peste care turnăm încet borşul înainte de a servi la masă.
Capul de miel se serveşte separat, pe o farfurie.
Pofta buna!