Chiftele din cartofi cu brânză
PrinteazaChiftele din cartofi cu brânză din: cartofi, gorgonzola, marar, oua, pesmet, unt, sare, ulei si faina.
- 6 cartofi
- 200 g branza gorgonzola
- o legatura marar
- 2 oua
- 100 g pesmet alb
- 100 g unt
- sare
- ulei pentru prajit
- 1-2 lingurita faina
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă, se spală si se pun să fiarbă ca pentru piure, în apă cu sare. Separat, se topeşte untul în tigaie si se adaugă pesmetul. Se rumenesc împreună si se potrivesc de sare.
Se verifică dacă au fiert cartofii, iar dacă sunt gata, se scurg bine de apă si se pasează cu mixerul. In piureul de cartofi se adaugă brânza rasă, ouăle, mărarul, un praf de sare şi se amestecă bine. Dacă este compoziţia prea moale, se îngroaşă cu 1-2 linguriţe de făină.
Din compoziţia de cartofi se formează gogoşele, se trec prin pesmetul rumenit si se prăjesc la foc iute, în uleiul foarte bine încins. Se scot să se scurgă pe şervet absorbant si se servesc calde.
Chiftele din cartofi cu brânză
Pofta buna!
baietilor mei le plac mult chiftele voastre 🙂