Bors de perisoare

Printeaza

Bors de perisoare

Ingrediente:Bors de perisoare

  • 1 1 apă
  • 1 1 borş
  • un os cu măduvă sau cu sită
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstîrnac
  • 1 ceapă
  • sare
  • leuştean
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smîntînă

Pentru tocătură :

  • 400 g carne moale
  • 1 ceapă mică
  • 30 g orez
  • piper pisat
  • boia
  • 1 ou
  • 2 linguri apă

Mod de preparare:

Punem osul la fiert, luăm spuma şi lă­săm să fiarbă cam 25 minute.

Curăţăm şi spălăm zarzavatul, îl dăm pc răzătoarea specială de zarzavat; tăiem ceapa şi punem totul în oala în care fier­be osul. Cînd sînt bine fierte, adăugăm borşul (sau zeamă de varză).

Preparăm perişoarele astfel : trecem o dată prin maşină carnea de porc sau de vacă. Adăugăm în tocătură ceapă tăiată cît se poate de mărunt, orezul spălat în 3 ape reci, sare, puţin piper pisat, un vîrf de cuţit de boia şi un ou crud.

Turnăm cu încetul în tocătură şi puţină apă rece, amestecînd totul cît se poate de bine. Muiem mîna într-un vas cu apă rece pen­tru ca să nu se lipească carnea, şi luăm din compoziţie cîte puţin, formînd pe rişoare rotunde, de mărimea unei nuci mici, cărora le dăm drumul în borş.

Lă­săm să fiarbă cam 20 minute, încercăm dacă orezul este fiert. Adăugăm leuştean tocat mărunt.

Dregem borşul cu două gălbenuşuri şi două linguri smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.